T.T. Purontaka

Tanssilavojen suursuosikki - iskelmätaivaan kirkas ja suosittu tähti


ALOITUSURA

Kokkolalainen T.T. Purontaka aloitteli musiik­ki­har­ras­tuk­sen 70-luvun alussa laulukuoron parissa, jonka rinnalla hän harrasti jonkin verran puhallinmusiikkia.

Pahimman Punk-villytyksen aikoihin vuonna 1977 Tapsa alkoi soittelemaan rokkia eri muodoissa Toholampelaisten kavereidensa kanssa Isokankaan Työväentalolla. Samalla hän kävi kansalaisopistossa musiikkiopintoja, jossa opetuksen pääpainona oli tanssimusiikki. Täällä saatujen oppien myötä kaverusten tyyli vaihtui vähitellen tanssimusiikkiin. Varsinainen alkusysäys tanssimusiikin harrastamisessa oli vuonna 1979 perustettu, kitaravetoinen Tanssiorkesteri Sympatia.

URA 2

Vuosi 1981 oli Tapsalle suuri, musiikillinen käännekohta, kun häntä pyydettiin Vikke Maunulan yhtyeeseen basistiksi ja laulajaksi. Maunulan orkesterin muut jäsenet olivat kokeneita "kehäkettuja" ja olivat kiinnostuneita viemään yhtyettä eteenpäin. Tämä vakuutti Tapsan ja hän liittyi mukaan, Sympatia-yhtyeen hommat sai jäädä. Vikke Maunulan yhtye kierteli kotikulmia sekä Pohjanmaata ja samalla säestettiin eri artisteja, joista voisi mainita mm. Reijo Kallion.

URA 3

Toinen suurempi käänne tapahtui vuonna 1985, kun Vikke Maunulan Yhtyeen jäsenet kasvoivat erilleen, ja jo "leaderin" aseman saavuttanut Tapsa perusti omaa nimeään kantavan orkesterin, Purontaka Team:in. Purontaka Team keikkaili ahkerasti eri puolilla Suomea käyden jopa Ruotsin puolella esiintymässä.

80-luvun loppupuolella yhtye julkaisi myös muutaman singlen. Säestettävinä artisteina nähtiin heidän keikoillaan mm. Kari Tapio.

1990-luvun alussa Purontaka Team sai todellisen tuntuman muusikon keikka-elämään kiertäessään Suomea ristiin rastiin Topi Sorsakosken säestäjänä. Topin kanssa säestystyöt olisivat varmasti jatkunut pdempäänkin, mutta "kiipparimies" Hylkilä ja Tapsa tulivat siihen tulokseen, että omaakin tuotantoa saadaan hyvin aikaiseksi. Näin ollen päätettiin keskittyä "T.T. Purontaka" -nimen sisäänajoon, ja Purontaka Team jäi taka-alalle. Aloittaessaan omaa levytysuraaa käytettiin nimeä "Tapsa Purontaka", mutta silloisen Basebeatin johtaja, Erkki Puumalainen ajatteli, että nimi kuulostaa liikaa takametsien humppamieheltä ja keksi lyhentää nimeksi T.T.

URAN SUURI KÄÄNNEKOHTA

1994 Purontaka Team alkoi vedellä viimeisiä henkosiaan pitkän kiertämisen jälkeen ja pari Teamin jäsentä oli jo lopettamassa soittohommansa. Jopa T.T. mietti vakavasti siirtymistä normaaliin päivätyöhön. Melkein valmis "Vie minut uniin"-pitkäsoitto oli juuri tulossa julkaistavaksi ja levy-yhtiössä kummasteltiin T.T:n lopetusaikeita. Valinta oli erittäin hankala, mutta aikansa asiaa moneen kertaan mietittyään, T.T. päätti kuitenkin jatkaa laulamista. Levy-yhtiökin antoi ymmärtää, että olisi "hullua" juuri silloin heittää ns. pyyhkeitä kehään. Tällöin T.T teki suurimman käännöksen urallaan. Hän perusti nykyisen
Tähtitaivas-yhtyeen, johon Teamin jäsenistä liittyi myös Ari Hylkilä. Hän itse lopetti basson soittamisen kokonaan ja keskittyi vain lauluartistin tehtävään.
Tanssilavat, laivat ja ravintolat ovat sen jälkeen tulleet moneen kertaan tutuiksi.

Tällä hetkellä T.T. Purontaka on yksi halutuimmista artisteista Suomen tanssirintamalla, ja hänen maineensa on levinnyt ympäri maata, jopa ulkomaita myöten.

T.T:n käheän, "Marstiomainen", pehmeä ääni on tehonnut varsinkin naispuolisiin faneihin, joiden rivit lavan edessä ovat entisestään tiivistyneet vuosien varrella.LEVYTYKSET


T.T. Purontaalta on ilmestynyt yhteensä kaksitoista pitkäsoittolevyä ja lisää on tulossa.  

Kun tarkastelee kappaleiden tekijätietoja lähemmin, huomanette, että nimet Ari Hylkilä ja Kari Salli ovat vahvasti edustettuina. Erittäin hyvää työtä nämä herrat ovat tehneetkin, sillä esim. kappaleet Maistoin huuliltasi mansikkaa, Kesäaikaa kellot soittaa ja Nuo silmät paljastaa olivat radioiden Top 20 hittejä. Listoille nousi myös kappale Tanssimaan koko Suomi. Joukosta löytyy muutamia upeita käännöskappaleita, kuten Tomas Ledinin muutaman vuoden takainen megahitti Sommaren är kort eli suomeksi 'Kesä lyhyt on' ja ranskalaisparin Becaud - Aznavour 'Maa muuttukoon'. Kauniit balladit 'Sano' ja 'Ootan niin' ovat niin ikään nautittavaa kuultavaa.

Huhtikuussa 2002 ilmestyi T.T. Purontaan pitkäsoitto, 'Rakkaus ei saa luovuttaa', joka sisälsi useita radiolistojen TOP 20:ssä viihtyneitä kappaleita, kuten levyn nimikkokappale, 'Flirtaten' sekä 'Rakkaani'.

T.T. Purontaan 8. pitkäsoitto, 'Näetkö silmissä mun rakkautta' ilmestyi kesäkuussa 2005, jota ennen levyltä julkaistiin neljä menestynyttä radiohittiä.

2007 vuosi vierähti 'Kun aika on -levyn merkeissä, josta lohkaistiin neljä singleä. 'Kun aika on', 'Nelkytviis' ja 'Kesälauantai' sekä 'Suudelmiin' viihtyivät hyvin listoilla.

16.05.2011 julkaistiin T.T:n 10. levy nimeltään 'Sinua varten'. Levystä julkaisiin radiosoittoon singlet 'Sinua varten', 'Tuuliko tuo, tuuliko vie, 'Kerro kuiskaten tunteesi' ja 'Jos olet mun'. Samaan aikaan julkaistiin myös iskelmägenressä harvinainen Purontaka Live DVD, jossa on mm. Kokkolan Venetsialaisissa ne­li­ka­me­ra­tek­nii­kal­la kuvattu koko keikka, jossa T.T esiintyi ison juhlaorkesterin voimin sekä TT:n haastatteluja.

FAKTAA


Samettiääninen T.T.Purontaka on tehnyt keikkoja jo vuosien ajan ja saanut ympärilleen vankan kuulijakunnan. Ihailijoitaan hän on hellinyt vuosien aikana hyvin tehdyllä iskelmämusiikilla. Albumeita on kertynyt vuosien varrella jo kymmenen.


T.T.Purontaka itse sanoo;
"Tapani Purontaka ei ole koskaan ollut median maskotti. Tärkeintä on vain ollut viihdyttää ja viihtyä myös itse tässä työssä, josta 40 vuoden taipaleen aikana on tullut elämäntapa. Ja mikä mukavinta; Saa tehdä sitä työtä, jota itse on aina halunnut tehdä.

"Joka kesä täytyy päästä suurille lavoille, nähdä kesämekkoiset, upeat daamit ja nauttia täysin rinnoin tunnelmasta".


- T.T valitsee tarkkaan laulut, joita levyttää ja esittää yleisölle. Hän suhtautuu työhönsä vakavasti ja tekee sitä kaikella kunnioituksella perinteiseen suomalaiseen musiikkiin ja suomalaisiin iskelmämusiikin luojiin. Tämän myötä hänen suosionsa on kasvanut entisestään tanssilavoilla ja ravintoloissa.


"Musiikissa haetaan elämyksiä, kokemuksia sekä läheisiä ja tuttuja asioita. Se on sitä suomalaista iskelmää"

- Naisten mielestä hän vaikuttaa vaatimattomalta pohjalaiselta "pojalta", joka ei pidä melua suosiostaan, jolla kuitenkin on miehekkään seksikäs ääni ja charmaattinen katse sinisissä silmissään. Miehet pitävät häntä rautaisena muusikkona ja tunteiden tulkkina. Ei siis ihme, että yleisö pitää hänestä.


Galleria

T.T. Purontaka
T.T. Purontaka
1653397017427_purontaka8144-me.jpg
Purontaka_60v

Keik­kaka­len­te­ri

24.6.2022 - Kuninkaanlähde, Kankaanpää
25.6.2022 - Alaviirteen Meripaviljonki, Kokkola
2.7.2022 - Naapurinvaaran Huvikeskus, Sotkamo
15.7. 2022 - Anna & Albert, Oulu
16.7. 2022 - Camping Halsuan Helmi, Halsua
23.7. 2022 - Urjanlinna, Sievi
6.8. 2022 - Nuijamiesten lava, Ylikiiminki
20.8. 2022 - Kaarihovi, Teuva
13.8. 2022 - Carpellan paviljonki, Mustasaari
9.9. 2022 - NÄILLÄ MENNÄÄN - T.T. Purontaka & Tähtitaivas; mies 60v, ura 45v - juhlakonsertti - Seinäjokisali, Seinäjoki
10.9. 2022 - NÄILLÄ MENNÄÄN - T.T. Purontaka & Tähtitaivas; mies 60v, ura 45v -juhlakonsertti - RioLive, Oulu
11.9. 2022 - NÄILLÄ MENNÄÄN - T.T. Purontaka & Tähtitaivas; mies 60v, ura 45v -juhlakonsertti - Kulttuurisali, ToholampiTiedustelut ja keikkamyynti:

Sanna Latva, manageri
+358 44 988 8653
myynti@rantalavaviihde.fi
Konserttiliput tulevat myyntiin 31.5.2022!
Purontaka_60v

Huomioitavaa! Muutokset ovat mahdollisia. Seuraa Facebook-ilmoittelua.

Tulokset

Mitä olemme saaneet ai­kai­sek­si nu­me­roi­den valossa.

kuppia kahvia

Pitää meidät liikkeellä säästä riippumatta.

tyy­ty­väis­tä asiakasta

 Sinun ei tarvitse luottaa vain meidän sanaamme, tsekkaa asiakastarinat!

korjattua bugia

 Syömme bugeja aamupalaksi.

Kuuntele uusi 'Näillä mennään' -single!

Julkaistu 4.2.2022


Säv: Jussi Rasinkangas
San: Tapani Purontaka, Pauli Ylitalo
Sov: Jari Puhakka

© Ässä Records

T.T.Purontaka - Myötätuulta  

Säv. Jussi Rasinkangas, San. Jari Salonen, Sov. Jari Puhakka  

Musiikkituotanto Jari Puhakka Oy | Kokko-Viihde Oy | Duo Records 2021

Kuuntele tunnettu
'Näetkö mun silmissä rakkautta'!

Olarin Musiikki Oy |

 Released on: 2013-09-28  

Artist: T.T. Purontaka 

Composer: Kari Salli 

Lyricist: Kari Salli 

Lyricist: Tapani Purontaka 

Music Publisher: Manus

So­si­aa­li­nen media

Kuuntele T.T:tä Spo­ti­fys­sa!

Uusi single 'Näillä mennään' julkaistu 4.2.2022!

T.T. Purontaka

Me­dia­tie­do­te 4.2.2022

Kansansuosikki T.T Purontaka juhlii tuplasti!


Mittavan uran iskelmämusiikin parissa tehnyt T.T. Purontaka juhlistaa taitelijauransa 

45 vuotista taivalta sekä omaa 60-vuo­tis­syn­ty­mä­päi­vään­sä.

Juhlavuosi huipentuu syksyllä 2022 käynnistyvään kon­sert­ti­kier­tu­ee­seen. 


Lue lisää Ginger Vine Management & PR -sivuilta. 

Vieraile myös T.T:n omilla ko­ti­si­vuil­la. 

Yh­teys­tie­dot:

Rantalava Oy, Rantalavaviihde

3187196-8 


Mäntytie 9

66400 Laihia

+358 44 988 8653

myynti@rantalavaviihde.fi  

Las­ku­tus­tie­dot:

VERKKOLASKUT:

Y-tunnus: 3187196-8 Verkkolaskuosoite: 003731871968 Operaattorin tunnus:(Säästöpankki): ITELFIHH


SÄHKÖPOSTILASKUT: Sähköpostiosoite: invoices@rantalavaviihde.fi


PAPERILASKUT: 

Saaja: Rantalava Oy 

Y-tunnus: 3187196-8 


Osoite: 

Mäntytie 9,

66400 Laihia

Demot:

Etsimme jatkuvasti artisteillemme uusia biisejä esitettäväksi ja levytettäväksi.

Mikäli sinulla on vapaana olevia demoja, voit lähettää niitä meille osoitteeseen:

demot@rantalavaviihde.fi